C.I.B. NORD DK UCH Vitjars Falcon

Vitjars Falcon

Gabin du Pied du Mont

Årdalens Lotte

Pradellinensis Jonny

Vanilla du Pied du Mont

Baron v Donauland

A-Senda

Gabins stamtavle

Lottes stamtavle

Mor til Vitjars Falcon er Årdalens Lotte (A-Senda-KS Baron v Donauland), Lotte kommer fra Jonny Aarrestad, Skien. A-Senda hadde en enorm vilje og jaktlyst, kanskje litt i overkant for den vanlige mann i gata. Men ikke for Jonny som er en meget erfaren fuglehundmann og jeger. Han valgte å pare sin Lierdalens Tina (Irgas-Betthaugens Bess) med Birkhans Grev-Isak etter å ha sett han imponere i fjellet på tungt vinterføre.

I kullet kom også A-Kaisa som ble avlstispe i kennel Varangervalpen. Varangervalpens Mikkel-Eirik (A-Kaisa- Nordarypa's Kv Lille Ra) er mye brukt i avl.

Birkhans Grev-Isak Fock v Ebsdorfergrund-SUCH A-Geira) er den hannhund som brakte svart inn i Norsk Korthårsavl, oppdretter Rita Ohlson.

A-Geira kommer for øvrig fra Jon Inge Alstadvold senior.

Da Jonny valgte å pare A-Senda med Baron v Donauland, som jeg hadde sett i Danmark hos KG Kristensen, valgte jeg å ta valp. Jonny beholdt selv Årdalens Ida som fikk 1AK

på høyfjell med 3 fuglearbeid den dagen.

Lotte var ei lettlært frøken, med høy jaktlyst og en voldsom vannpasjon. Står alltid tett på fuglen, reiser kontant og presist. Hun er startet 8 ganger på jaktprøve og har 5 premier. 2UK, 1AK og 3VK som best. 1pr AK apport med 30p.

Avkommene etter Baron kjennetegnes av god mentalitet, rolige og snille med god dresserbarhet. Og det er ingen tilfeller av HD etter Baron!

Far til Falcon er Gabin du Pied du Mont (Pradellinensis Jonny- Vanilla du Pied du Mont). Jeg hadde løpende kontakt med Karl Georg Kristensen da han var nede hos Andre Fusillier for å kikke på unghunder. Og da han fikk med seg Gabin 7mnd hjem til Danmark var vi begge henrykte! Et stort talent som jeg hadde gleden av å se flere ganger i terrenget, med en fremragende avstamning.

Hans mor Vanilla ble verdensmester 2008 og hans far, Pradellinensis Jonny er en fremragende felthund som har representert Frankrike ved flere mesterskap. Jonny er sønn av Voss du Pied du Mont, verdensmester 2011 og Pradellinensis Lara. Merk dere at Voss og Vanilla er helsøsken!

Lara er helsøster til Pradellinensis Pablo som har vunnet både EM og VM, og en av det mest benyttede avlshanner i syd Europa!

Gabin døde desverre av mavedrening halvannen uke etter Lotte var paret. Gabin rakk å oppnå 1AK og prøvens beste hund, og Tres Bon på FCI prøve. Var selvsagt HD fri, A.

 Falcon er premiert 9 ganger på jaktprøve, med 1AK skog som beste resultat. Han har 3 paringer i Norge og 3 i Sverige, i Finland har han 1 paring. Og fler ser det ut som det blir.

Det skal bli spennende å se hva han kan tilføre i avlen, og om vi får muligheten til bruke disse linjene i avl ved en senere anledning.

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.07 | 04:57

LYHYTKARVAINEN SAKSANSEISOJA LKSS (119), UROS
FIN MVA FIN KVA ALAJOEN ARES FIN20570/00A
SSK https://tietokanta.saksanseisojakerho.fi/koira/FIN20570/00
SKL https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN20570/00&R=119

...
12.01 | 10:52

Dette er interessant! Hold meg gjerne oppdater. Har sendt deg forespørsel pr e-post.
Simen

...
08.04 | 11:20

Hei Er det upassende om å tipse om noen hannhunder jeg synes er interessante?
Tyske TZB0759/13 Nikolaus vom Pittental
Norske Tiurjegerns Solo

...
10.01 | 11:20

Veldig fin side pappa!

...
Du liker denne siden