Give-prøven 2007


Korthaarklubben i Danmark sin hovedprøve ble avviklet i weekenden 14-15 april i terrenger omkring Filskov. På lørdag var det 83 UK/AK hunder som var i aksjon.


Fra Norge hadde Pål Andersen og samboer Hanne Andresen tatt veien til Danmark for å stille sine to hunder, NUCH Gruetjernets E-Lyng (Orremyras G- Bjørk- NJ(K)CH Gutuhalls Torv) og Lundars Vanja (Lundars Bjørk - Kongstorps X-Boss). Undertegnede hadde også tatt turen til Give, for fjerde gang, med Vitjars Fie (Moatindens Emmi-DKBRCH SJCH Toes Brahms). Det er lenge siden det har vært så ”mange” nordmenn på prøven.


Forholdene var vanskelige med varme og dertil dårlig vitring, og det var mange hunder som merket varmen på ettermiddagen. Tross dette klarte vi oss bra, både Lyng og Fie fikk hver sin 1AK! Lyng kan dermed smykke seg med tittelen NJ(K)CH, gratulerer så mye, Pål.


Fra hvert parti hadde dommeren mulighet til å sende en 1premie hund videre til matching om beste hund i AK og UK. Beste AK-hund ble Bonnie (Søborggårds Bella-Vaks), o/e Jan Larsen, Skjern, rutinert ført av Gorm Henriksen, Ringkøbing. Bonnie er sterkt linjeavlet på Søborggårds blod, da hennes mor er helsøster til Vaks far, Søborggårds Max.


Beste UK-tispe ble Søborggårds Nelli (DKJCH Bess-DKCH Roy) e/f Jørgen Christensen, Nr. Aaby. Beste UK-hannhund ble kullbror Søborggårds Tell , e/f Torben Bruun, Esbjerg. En tredje hund i kullet, Søborggårds Tess (Bess-Roy) stilte i AK og oppnådde 1AK, o/e/f Uffe Jacobsen, Ringkøbing. En stor dag for kennel Søborggård. Lørdagen ble avsluttet med festmiddag og premieutdeling på Filskov Sognegård, som også var prøvens hovedkvarter.


Søndag var det VK-hundene som skulle i ilden, til sammen 63 korthår! Kravet for å starte i VK er 2x1AK og bestått vann og spor. Vinnerklassen var delt i to atskilte grupper, 1B og 1A, som igjen var delt i tre partier.


Formiddagen ble brukt til å finne de hundene som skulle være med på matchingen om ettermiddagen. Undertegnedes Fie har en dårlig start, hvor makker finner fugl, men senere går hun godt. Oppnår stand for parhøns. Standen holdes lenge, Fie reiser villig på avstand og er rios. På partiet hadde syv hunder godkjent fuglearbeid, tre hunder gikk videre til matching, og Fie var en av dem. I matchingen møtes de tolv beste hundene, og Fie slutter som 6 VK. I gruppe 1B oppnår dessverre ikke Pål fuglearbeid på sine og blir ikke med over middag.


Når dagen nesten er omme, møtes de to vinnerne av hvert sitt VK parti i et slipp om klubbmestertittelen. I år sto kampen mellom Henriksens Taco (Buster-DKBRCH Toes Vivaldi), 1VK m/cacit fra gruppe 1B, e/f Jeff Jacobsen, Holbæk og Tessans Bitzi (Tessans Roket-Tessans Ætna) 1VK m/ cacit fra gruppe 1A, o/e/f Johan Sørensen, Sønderborg


Taco starter litt tregt, men går seg godt opp i bredden og går utenpå Bitzi som også kuvender et par ganger på venstre side. Dermed blir Taco klubbmester.


Henriksens Taco kommer fra en vellykket kombinasjon som er gjort to ganger. Moren, DKBRCH Toes Vivaldi (DKBRCH Tell-DKJCH Nordboens Ziggi), er en av Danmarks beste korthårtisper og en meget god avlstispe. Faren Buster er godt premiert i kvalitetsklassene. Om Tacos søsken kan nevnes: Henriksens Nellie, 2x1 EKL, avlstispe hos kennel Carnbrings i Sverige. Mille er VK-hund og stammor i kennel Mølholt. Parringsvalpen Ronja har 1AK m/pokal. Mia er VK-hund og fører blodet videre i kennel Henriksen v/Kim Henriksen, Tårs.


Hvis man ønsker å orientere seg i dansk korthår, så er Giveprøven rette stedet å være, og som nordmann blir du alltid tatt godt imot. Alt i alt en flott opplevelse med fine terrenger, godt besatt med fugl, og gode hunder som viste flott arbeid både i søk og fugl.Skien 8/5-07

Audun Kristiansen


Bonnie beste AK hund

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.07 | 04:57

LYHYTKARVAINEN SAKSANSEISOJA LKSS (119), UROS
FIN MVA FIN KVA ALAJOEN ARES FIN20570/00A
SSK https://tietokanta.saksanseisojakerho.fi/koira/FIN20570/00
SKL https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN20570/00&R=119

...
12.01 | 10:52

Dette er interessant! Hold meg gjerne oppdater. Har sendt deg forespørsel pr e-post.
Simen

...
08.04 | 11:20

Hei Er det upassende om å tipse om noen hannhunder jeg synes er interessante?
Tyske TZB0759/13 Nikolaus vom Pittental
Norske Tiurjegerns Solo

...
10.01 | 11:20

Veldig fin side pappa!

...
Du liker denne siden