Island

 

Anders Simensrud og undertegnede var invitert til å dømme helga 27-29 mars for Vorstehdeild Hundaræktarfèlags Islands, Islandske Vorstehhundklubben.

Etter å ha basket seg gjennom snø kaos på Østlandet og store forsinkelser på Gardemoen, ankom vi Keflavík sent torsdag kveld. Prøven gikk like utenfor Reykjavík, opprop og sosialt samvær var på klubbhuset Solheimakoti. Prøveleder var Gunnar Pétur som også er leder for Islandske Vorstehhundklubben.  Altmuligkvinne var Diana Sigurfinnsdóttir, som en hadde kontroll på det meste!  Kennelklubben representant var Sigurður Ben. Björnsson. På morgenen hadde vi et dommermøte med de islandske dommerne, hvor vi gikk gjennom de små forskjellene som er mellom norsk og islandsk regelverk samt litt oversetting av jaktprøve skjemaet.

Fredagen dømte vi åpenklasse, vi hadde Breton, Pointer og Korthår på partiet. Været veksler fra påskesol, til vind og tett snødrev. Det lykkes kun å få premiert en hund denne dagen, en norsk oppdrettet Pointer, Karacanis Harpa (Karacanis Chilli-Dansk Dynasty Goyo) som fikk 2AK.

Lørdag var det flott vær og vi kunne nyte den fantastiske naturen som er der oppe, Anders dømte 4 unghunder, hvor 3 ble premiert. ES Rjúpnasels Funi ( Rjúpnadals Seifur- C.I.B. ISCh Elding) 3UK.

SV Ice Artemis Mjölnir (Kragborgs Mads-Yrja) 2UK og ES Húsavíkur Kvika (Vindølas Bjg Husavikur Erro-C.I.B. ISCh ISFtCh Hrímþoku Sally Vanity) 2UK og beste unghund. Jeg hadde et parti med 7 åpenklasse hunder, passelig størrelse på partiene J. Det ble dessverre kun premiert en hund SV Ice Artemis Bløkk (Kragborg Mads- Yrja) som fikk en 3 AK, men flere hadde muligheten.

På søndagen var det vinnerklasse som sto på programmet, det stilte 10 hunder til start. Pointer, Breton, Engelsksetter og Korthår. Snø og vind på starten av dagen, senere ble det riktig påske vær. Og vi begge nøt dagen og gode hunder på jakt. Veldig hyggelig for vårs korthårsgutter at det stilte 4 korthår til start. 3 helsøsken fra kennel Heiðnabergs von Greif,  Bylur, Gáta og Kleipnir. Dette var hunder av meget høy kvalitet og som ikke hadde hatt noe problem med å hevde seg i norsk VK. Dog var det bare Gáta med eier og oppdretter Jón Hákon Bjarnason som lykkes denne dag og fikk 4 VK. 1VKm CK gikk til Pointer Vatnsenda Kjarval (C.I.B. ISCh Barentsvidda's B Hardy Du Cost' Lot-C.I.B. ISCh ISFtCh Vatnsenda Nóra), 2VK ES Álakvíslar Maríó (Hrímþoku Francini-Kaldalóns Skutla), 3VK ES ISFtCh Háfjalla Parma (Ablos De L'Echo De La Foret- Vallholts Gríma).

Heiðnabergs von Greif hundene er etter ISFtCh Dímon (Radbach's Silver Bullet-Gæfu Alma). ISFtCh Dímon er også far til ikke ukjente C.I.B. ISCh Esjugrundar Stígur (en herlig hund vi fikk muligheten til å se både i fjellet og som familie hund).  Silver Bullet var importert fra USA og har satt dype inntrykk i islendingene. Flere jeg snakket med var veldig opptatt av amerikansk korthår og muligheten til å hente fler hunder derfra. Gæfu Alma er etter de svenske hundene Hultbackens Ajax og ISCh Skimmelns Fame). Bak Fame finner vi ikke ukjente NUCH Falko von der Reiterstad, Osbakkens Tex og Mon-Ami av Dahlwinn. Fame er helsøster til Fenja som var avlstispe i kennel Knallapporten v/Ulf Granberg. Bak Ajax på farsiden finner vi Rugdelias ACG Scolopax og Fredmarken linjer.

Mor til Heiðnabergs von Greif hundene er ISFtCh Ljóssins Björt . (Altevågen's Casper-Gæfu  Diljá) Casper er etter  NJ(K)CH Gutuhall's Arb Torv- Itza's Ruskat. Gæfu Dilja er av samme avstamning som Alma.

Det var en stor opplevelse for oss å være på Island, fantastisk natur, gode bikkjer og flotte gjestfrie hundefolk som er super interessert i hva som skjer i norsk fulgehundsport.

Skien 10.04

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.07 | 04:57

LYHYTKARVAINEN SAKSANSEISOJA LKSS (119), UROS
FIN MVA FIN KVA ALAJOEN ARES FIN20570/00A
SSK https://tietokanta.saksanseisojakerho.fi/koira/FIN20570/00
SKL https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN20570/00&R=119

...
12.01 | 10:52

Dette er interessant! Hold meg gjerne oppdater. Har sendt deg forespørsel pr e-post.
Simen

...
08.04 | 11:20

Hei Er det upassende om å tipse om noen hannhunder jeg synes er interessante?
Tyske TZB0759/13 Nikolaus vom Pittental
Norske Tiurjegerns Solo

...
10.01 | 11:20

Veldig fin side pappa!

...
Du liker denne siden